torsdag 16. september 2010

Kosttilskudd ved ketolysekuren

Den siste tiden har jeg syndet mot min kropp. Jeg har vært sløv med kostilskuddene, noe som faktisk er en veldig viktig del av ketolysekuren. De tablettene man får kjøpt fra f.eks www.ketolyse.no eller på utvalgte meny butikker i landet er faktisk skreddersydd for de som følger denne dietten. Disse tilskuddene er bl.a viktig for fettforbrenningen og stoffskiftet.

Selen-sink m/vitaminer er en boks med kostilskudd. Man skal ta 1 tbl til lunsj! Selen er et viktig mineral metallfamilien. De har antioksidantegenskaper - og man tror at det kan kan forebygge hjerte-kar sykdommer og kreft. Sink er et mineral som har betydning for over 300 enzymer i kroppen. Den er viktig i forbrenningen, samt at det er godt for immunforsvaret og huden.

Krom-Kalium m/vitaminer og mineraler er en annen boks med tilskudd. Denne skal man ta 1 tbl på morgen og en til middag. Kalium er viktig for de kjemiske reaksjonene inne i cellene. Viktig for muskelveksten i hjertet og nervesystemet. Krom er et mineral som inngår i kroppens mange tallrike enzymer og er viktig for deres funksjon.

Magnesium er den tredje boksen med kosttilskudd. Denne skal man ta 1 tbl av daglig. Denne må understrekes er viktig. Mn mister nemlig en del magnesium på denne kuren. Den har en særdeles viktig funksjon ifht optimal funksjon i mange enzymer. Plaget med leggkramper? Det kan være et tegn på lav magnesium.


Må understreke at mange av disse stoffene MÅ man også skaffe gjennom å spise masse grønnsaker, variert med kjøtt og fisk. Dette er tilskudd og må ikke byttes ut med et variert kosthold! OBS OBS!

Du tar vel blodprøver når du går på ketolysekuren? Husk å be legen måle nivå av magnesium og kalium også, for å se at du ikke har for lite=)



Viktig viktig!

2 kommentarer:

Amalie sa...

Viktig å understreke at kilden er fra Torkil.P Andersens bok "slank med ketolysekuren" Gyldendal Forlag år 2008!

Mariann sa...

Jeg har faktisk tenkt på det med magnesium, jeg er ufattelig plaget med leggkramper, så plaget at jeg til tider ikke kan gå! Er kanskje verdt et forsøk?!