fredag 8. august 2008

Skikk og bruk når du reiser på tog!

I løpet av de siste årene har det blitt mange turer med tog for min del, blandt annet p.g.a flyskrekk og studentøkonomi! 98% av turene har vært mer eller mindre rolige og behagelige turer, men nå når jeg, mamma og min stefar skulle reise med tog fra Røkland til Bergen. Vi alle hadde sett frem til en tur fyllt med kortspill, god niste, hyggelige samtaler og en god natt med søvn, slik at vi kunne ankomme Bergen opplagt og klar for å utforske byens serverdigheter. Slik ble det da ikke. Turen fra Røkland til Trondheim varte i 8 timer, det var 8 timer med null søvn, mye nintendospilling og stirring ut i skogen. Når vi endelig satte oss på nattoget fra Trondheim gledet vi oss til å slappe av og få en god natt med søvn. Den gang ei. Noen seter forran oss var det en gjeng på ca 6 stk fjortisser på tur som satt å fniste og snakket hele natten lang, så det ble null søvn den natten, kun en stor mengde med irritasjon. 

Når vi ankom Oslo var vi alle sammen utslitt, vi spiste litt frokost og satte oss endelig på siste turen, vi hadde bestilt med comfort, så vi sa virkelig frem til en rolig og behagelig tur. Når vi kom inn i toget fant vi plassene våre og det visste seg at setene som skulle være comfort var skinn og like trange og jævlige som de andre setene! Så endelig var vi på vei til Bergen. Ved neste stopp kom det på en gjeng som satte seg på de dobble settene forran oss, det viste seg å være russere, russere som satt å sjenkte seg på vodka i kaffen osv, de var så høylytte at jeg for alltid kommer til å tenke negativt om russere! Når vi kom frem til Bergen var jeg så irritert og utslitt, og jeg har kommet på en tanke på at NSB burde ha en liten brosjyre på toget som heter "skikk og bruk på tog" Her er noen tips til NSB: 

  1. Har du en liten bag, plasser den i hyllen over setene, ikke ta opp plassen der de store koffertene kan være! 
  2. Ikke ta plassene til andre i håp om at det kanskje ikke kommer noen andre, for det gjør det som regel. VENT til toget har gått og spør heller konduktøren, så slipper man å stå i midtgangen og lage kø mens man ser på at du pakker sammen alle sakene dine som ikke skulle vært der til å begynne med. 
  3. Gjerne si fra før du kaster setet ditt bakover, den personen bak deg kan sitte fremoverlent og få setet i trynet, eller en varm kaffekopp som er på brettet kan bli kastet utover og gi brannskader og andre diverse traumer! 
  4. Selv om du er på tur og dere er mange som har det gøy, vis hensyn med å ikke snakke og være høylytt under hele turen, respekter andre mennesker som ikke har lyst til å høre på hvor mange du har klint med på forrige klassetur eller hvor mange pornofilmer du eier. 
  5. Er det natt holder du kjeft, enkelt og greit. 
  6.  Er du Russisk og du reiser med mer enn 1 stk russer, bare husk at du er neppe velkommen. 

Ingen kommentarer: